Skip to main content
Haberler & Duyurular

Küçük Kulüp’ten Otizmli Çocuklara Destek

Mart 27, 2019Yorum Yok

Küçük Kulüp Derneği’nin Buca Rotary Kulübü ile ortaklaşa yürüttüğü “Otizmi Farkındayız Onların Yanındayız” programına Dünya Psikolojik Danışmanlık Merkezi psikologlarından Neslihan Girgin konuşmacı konuk olarak katıldı. Girgin,  otizmli çocukların farklılıkları ve onlara nasıl destek olunabileceği konusunda Küçük Kulüp üyelerine ve otistik çocukların ailelerine bilgiler verdi.

Konuşmanın ardından ODER Otizm Derneği’in desteklediği otizm tanılı çocukları ve gençleri biraraya getiren birçok ulusal ve uluslararası başarıya imza atmış İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu (İZOT) 20 kişilik grubu ile konser verdi. Şef Dr. Orçun Berrakçay yönetimindeki orkestra izleyicilerden yoğun alkış aldı.

Küçük Kulüp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Sarıgedik yaptığı konuşmada Bilkent Üniversitesi ve Türkiye Barolar Birliği’nin organizasyonu ile “Otizm Farkındalık Haftası” dolayısıyla Nisan ayında Ankara’da düzenlenecek etkinliğe davet edilen İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu (İZOT) üyesi 20 çocuğun ve ebeveynlerinin ulaşım ve konaklama masraflarının Küçük Kulüp Derneği ve Buca Rotary Kulübü tarafından karşılanacağı müjdesini verdi.

Buca Rotary Başkanı Hasan Çetin ise “Dünyada otizmli bireylerden kurulmuş en büyük orkestra ve koro olan İZOT’u desteklemekten dolayı mutluluk duyuyoruz. İZOT’un ulusal ve uluslararası platformda daha fazla sesini duyurabilmesi için tüm İzmirlilerin desteğini bekliyoruz.” dedi.

Etkinliğin sonunda ODER Otizm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve İZOT Koordinatörü Semra Güngör Küçük Kulüp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Sarıgedik ve Buca Rotary Başkanı Hasan Çetin’e teşekkür plaketi sundu.